Bloggen, want content is king? Houd je lezer content!

Want het lokken van websitebezoekers is één, maar je wilt hen vervolgens niet teleurstellen met de inhoud van je verhaal – toch? Daarom: 5 tips voor het schrijven van een relevante blogpost!

Iedere ondernemer kan bloggen. Bezoek een willekeurig marketingplatform en je wordt verzekerd van dit verborgen talent. Onder het mom van ‘content is king’ wordt contentmarketing gepredikt en verkondigd op iedere straathoek. Bloggen is goed voor je online zichtbaarheid, vindbaarheid én positionering als kennisleider. En hoewel bloggen zeker raadzaam is, blijft het bijbehorende advies voor de relevantie van diezelfde blogs soms een tikkeltje onderbelicht. Want het lokken van websitebezoekers is één, maar je wilt hen vervolgens niet teleurstellen met de inhoud van je verhaal – toch? Daarom: 5 tips voor het schrijven van een relevante blogpost!

1. Bepaal je doelgroep

Wie is je trouwste klant, loyaalste fan en meest ideale afnemer? Vooral die laatste is belangrijk, want door te bloggen vergroot je je online zichtbaarheid en vindbaarheid – en dan is het wel zo prettig als je direct de juiste doelgroep aanspreekt. Waar een aannemersbedrijf zich richt op businesspartners, focust een babyspeciaalzaak zich op jonge moeders en gulle oma’s.

2. Bepaal de interesse van je doelgroep

Waar ligt de interesse van je doelgroep? Wat zijn de problemen waar zij tegen aanlopen en welke informatie is voor hen wenselijk? Maak een lijstje met alle mogelijke vragen en probleemstellingen. Voor de doelgroep van het aannemersbedrijf kan dit gaan om simpele tips op het gebied van verbouwingen, voor de doelgroep van de babyspeciaalzaak om een checklist in de voorbereiding van de babykamer.

3. Bedenk oplossingen

Wat is de meerwaarde van jouw bedrijf voor je doelgroep? Wat kun jij voor hen betekenen met betrekking tot hun vragen en probleemstellingen? Je kunt ervoor kiezen om simpelweg vragen te beantwoorden van je klanten. Als aannemersbedrijf zul je ongetwijfeld verhalen horen over het aanvragen van een bouwvergunning. Je hebt de expertise in huis om je lezers te tippen welke zaakjes zij op orde moeten hebben. De babyspeciaalzaak kan bloggen over aandachtspunten bij het kopen van een wiegje. Het hoeft daarbij niet altijd zwaar: een overzichtsartikel met de vier meest bijzondere wiegjes ooit ontworpen, doet het wellicht ook goed.

4. Wees persoonlijk

Blijf jezelf en wees persoonlijk. Of je je nu richt op bedrijven of consumenten: uiteindelijk gaat het altijd om de interesse van de persoon aan de andere kant. Blogs vormen het perfecte middel om ‘gezicht’ te geven aan je bedrijf en ellenlange, zakelijke teksten helpen daar helaas niet bij.

5. Smijt de reclame niet in het gezicht

Last but not least: smijt de reclame niet direct in het gezicht. Blijf bij het bloggen voornamelijk in een voorlichtende en informerende rol om je lezers te binden en te behouden. Niemand leest voor de lol uitsluitend verkooppraatjes. Een magazine dat alleen uit geschreven advertorials bestaat, wordt op den duur ook aan de kant gelegd. Houd je blogs relevant, dan is je lezer content.