
Video: Wat is het verschil tussen WordPress en Plate?
Wil je een website laten bouwen, maar twijfel je welk CMS je moet kiezen? We behandelen drie belangrijke verschillen tussen WordPress en Plate.
Gebruiksgemak CMS
Om je online vindbaarheid te verbeteren, is het belangrijk dat je doorlopend met je website bezig bent en regelmatig iets online plaatst. Het gebruiksgemak van je CMS zou dan ook een belangrijke afweging moeten zijn op het moment dat je een website laat bouwen. Zodoende bespaar je jezelf in de toekomst tijd én frustratie.
Website beheren met WordPress
WordPress is een heel bekend content management-systeem. De software is open source, wat betekent dat een ieder zijn bijdrage kan leveren met software en plugins; waardoor de mogelijkheden en toepassingen van een WordPress-website eindeloos zijn.
Maar hoe toegankelijk de software ook is: tenzij je een plugin als Visual Composer downloadt, dien je de tekst en inhoud van je website in de backend te wijzigen. Je past, kortom, een tekst of foto’s in het systeem aan en moet vervolgens terug naar de website om te bekijken hoe de wijziging eruit ziet.
Website beheren met Plate
Met Plate Multisite gaat dat veel makkelijker. Het CMS is volledig ontworpen voor jou, de eindgebruiker. Dat betekent dat je teksten en foto’s – door te klikken en slepen – in de frontend aanpast. Zo kun je heel makkelijk zelf je website beheren.
Laadtijd van je website
Daarnaast hebben die eerder genoemde plugins vaak een negatieve invloed op de laadtijd van je website. Een plugin is namelijk een eigen stuk code, dat bij een bezoek aan de site apart geladen wordt. Maar die laadtijd – of page speed – is een steeds belangrijkere ranking factor voor Google en heeft dus gevolgen voor je positie in de zoekresultaten.
Software updates
Waar je de open source-software van WordPress eerst op een server dient te installeren en updates ter bevordering van je snelheid én veiligheid van je website zelf door dient te voeren; heb je daar bij Plate Multisite geen omkijken naar.
Plate is een hosted CMS. Domeinnamen, hosting en updates als een SSL-certificaat wordt allemaal voor je geregeld. Zo wordt je website steeds sneller én veiliger, zonder dat je er iets voor hoeft te doen.
Deel deze pagina: